Защо вашият компютър няма нужда от скрийнсейвър(screensaver)?

Защо вашият компютър няма нужда от скрийнсейвър(screensaver)?

11 октомври 2016

Преди известно време скрийнсейвърите бяха доста модерни. Днешните LCD дисплеи нямат нужда от тях. Скрийнсейвърите изтощават батерията на компютъра и изразходват много електроенергия. По-добрият вариант е да настроите компютъра си да се изключва, известно време след като не се използва.

1. Скрийнсейвърите НЕ пестят енергия!

Хората си мислеха, че скрийнсейвърите са енергоспестяващи, а всъщност е точно обратното. Те изискват от монитора да повтаря постоянно една и съща анимация. Има графично наситени скрийнсейвъри, които работят с такава мощност, все едно играете игра на компютъра.

2. Новите технологии и скрийнсейвърите!

Дисплеите на новите екрани предлагат енергоспестяваща опция, която изключва компютъра, ако не се използва определено време. Това пести енергия и батерия. За да включите тази опция отидете на търсачката на вашия компютър и след това напишете "turn off display" и натиснете Enter.
Windows 8 изисква натискане върху "Settings" преди да натиснете Enter. След това ще имате голям избор от опции, които ще намалят използването на батерия и енергия. Turn off the display - може да изберете време, след което да се изключва дисплеят. Put the computer to sleep - избирате време, след което се изключва компютърът.

С новите LCD дисплеи, скрийнсейвърите вече не са нужни! Новите приоритети са пестене на електроенергия и батерия! В следващата статия 'Какви са разликите между CRT и LCD мониторите' може да намерите повече информация за тези монитори, които споменахме тук!