Какво трябва да знаем за Gboard клавиатурата за iOS устройства?

Какво трябва да знаем за Gboard клавиатурата за iOS устройства?

7 ноември 2016

През Май 2016 Google пусна новата клавиатура за iOS устройства, наречена Gboard.

Можете да я намерите в App Store на вашето i-Устройство- безплатна е. Ако например си пишете с някого и изведнъж се сетите за нещо и искате да го потърсите в Google, то  вече не е нужно да влизате в браузъра, да търсите информацията, да я копирате и след това да се върнете в приложението, където искате да я изпратите.

С Gboard това е улеснено и много по-практично и всичко става през Gboard клавиатурата. Gboard поддържа Google search, емотиконки, гиф, множество езици за писане и Glide функцията, която ви улеснява писането с 1 ръка. При инсталация на Gboard клавиатурата, тя ще се самонастрой на езика, на който е вашето устройство.
Ако искате да смените езика, можете да го направите през Gboard settings. Също така Gboard предоставя нова тъмна тема и избираем фон, което означава ,че може да сложите каквато картинка, снимка си пожелаете за фон на клавиатурата. Яко, нали?

Инсталация:


1.Свалетe Gboard от App Store.
2.Инсталирайте Gboard, след като се свали.
3.Отидете в Settings-->General-->Keyboard-->-->Keyboards-->Add New Keyboard-->Gboard
4.След като сте добавили Gboard, кликнете на него още веднъж.
5.Съгласете се с достъпа на Gboard.
6.Готово!

Gboard има своите недостатъци!


1. Един недостатък на Gboard е, че Apple не дава възможност на third-party клавиатури  да достъпят микрофона, което означава, че потребителите могат да търсят в мрежата, но не с гласово разпознаване.


2. Друг проблем остава защитата на потребителските данни и сигурността. Gboard предоставя възможността да изтриваме нашата история на търсене, но разбира се това се случва на локално ниво- само на вашето устройство. Google уточняват, че информацията, която събира приложението е с цел, да подобри апликацията си и нейното изпълнение, като прави анонимни статистик